Lions ondersteunen Hospice Zuideramstel

 • -

Lions ondersteunen Hospice Zuideramstel

Het nieuw Hospice Zuideramstel dat verschijnt in het oude Theresia gebouw ontvangt een bijdrage voor de inrichting van de kamer. We wensen alle vrijwilligers die het Hospice mogelijk maken veel succes! Meer informatie over het Hospice vind je hier.


 • -

Entertainment in Coronatijd…

Zanger Mark Bakker brengt de sfeer er goed in, Lions Ouderkerk zorgt weer voor een leuke middag voor de mensen in het Theresia…. Kijk hier de video!


 • -

Fit blijven in Coronatijd…

Lions Ouderkerk brengt de mensen van de Drieburg in beweging met dank aan Richard Samsom! Kijk hier de video!


 • -

Vermaak in Coronatijd – luchtdirigent…

Lions Ouderkerk verzorgen concert met luchtdirigent bij de Drieburg & Theresia! Volop genieten in deze rare tijd!! Video!


 • -

Vermaak in Coronatijd… orgel

Lions Ouderkerk verzorgen draaiorgel voor de ouderen in de Drieburg tijdens de Corona crisis!! Mooi gebaar en iedereen op het balkon om te genieten… Hier kijk je de video.


 • -

Programma Ouder-Amstel Drive 2018

Beste bridge liefhebbers,

Ook dit jaar zien wij als Lions en bridgeclub Continental weer uit naar ons jaarlijkse samenzijn in Ouderkerk aan de Amstel sinds 1889, een evenement dat niet meer weg te denken is uit ons mooie dorp. Bridgen voor een goed doel is het nuttige met het aangename verenigen, op meerdere vlakken.

Voor de bridgers is het de ontspanning van de verschillende uitspanningen in het dorp ervaren en de inspanning op het moment dat de drive van start gaat. We genieten met elkaar van de drive, het dorp en de services welke wij als Lions jullie mogen bieden. Met veel plezier! En ook nuttig, zeker als er bridgers zijn die lastig ter been zijn, gewoon even willen weten waar de volgende locatie is, hoe de indeling is en welke regels er gespeeld worden.

Samen met bridgeclub Continental, wordt de Bridgedrive nu al voor de zevende keer gehouden. Wij zijn er trots op dat we dit evenement geheel met vrijwilligers mogen en kunnen organiseren, we leren elke keer weer veel van elkaar. Ook zijn wij blij met de speciale gastvrijheid van alle uitspanningen die hun gelegenheid ter beschikking stellen, speciale hapjes etc. voorbereiden, zodat iedereen kan genieten van een heerlijke dag.

Speciaal wil ik hier mijn dank uitspreken voor alle energie, passie en tijd die initiatiefnemers Marlies de Kuiper en Pierre Daemen en team elke editie in de organisatie stoppen. Zonder hen zou de Ouder-Amstel Bridgedrive niet bestaan en stonden we hier allemaal vandaag niet.

Zoals u wellicht weet, draagt u door uw deelname aan de Ouder-Amstel Bridgedrive bij aan het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar een bijdrage aan kinderen van ouders in het dorp met een beperkte beurs, zodat ook deze kinderen in de decembermaand een kadootje krijgen. De bijdrage komt via de gemeente op gepaste wijze bij deze kinderen terecht.

Wij hopen dat u allemaal een mooie en sportieve dag beleeft en danken u hartelijk voor uw deelname en daarmee uw bijdrage aan het goede doel!

Namens het bestuur van Lions Club Ouderkerk aan de Amstel.

Bas Filippini
President

 

Programma

Op uw loopbriefje kunt u zien welke locaties u bezoekt. De route is zo uitgestippeld dat u de volgende locatie binnen een kwartier lopend kunt bereiken. De meesten van u starten niet in de Bindelwijk. In de eerste ronde biedt de speellocatie een gratis kopje koffie of thee aan met een “turfje” gesponsord door Bakker Out. Daarom raden wij u aan op tijd naar uw eerste speellocatie te gaan.

Het is erg belangrijk dat u op tijd met het spelen begint. Hieronder vindt u het schema. In de locatie waar u de derde ronde speelt, ontvangt u uw lunch, welke bij het inschrijfgeld is inbegrepen. De locaties zijn vanaf 10 uur open!

Ronde                    Tijden

 1. 10:30 – 11.00 u.
 2. 11:15 – 11.45 u.
 3. 12:00 – 12.30 u.
  12.30 – 13.15 u.  =  LUNCHPAUZE
 4. 13:30 – 14.00 u.
 5. 14:15 – 14.45 u.
 6. 15:00 – 15.30 u.
 7. 15.45 – 16.15 u.

Prijsuitreiking 17.30 uur  (zie pag. 30)


 • -

Nieuwe skeelerbaan geopend

Burgemeester Blankers-Kasbergen (l), Marianne Timmer (m) en Rineke Korrelsamen als eerste over de finish.
Met Marianne Timmer, burgemeester Mieke Blankers-Kas-bergen en wethouder Rineke Korrel aan kop is zaterdag de skeelerbaan aan de Ouderkerkerplas geopend.
Het initiatief voor de baan komt van schaatsvereniging De Amstelbocht,
maar het mooie is dat de baan vooriedereen toegankelijk is.
Het realiseren van de baan was een kwestie van de lange adem: er moest
maar liefst acht jaar gepraat worden voordat de baan er kwam. Voor de
opening zit de burgemeester op een bankje zich klaar te maken voor een
aantal rondjes. De skeelers zitten vast, nu de polsbescherming nogv ast maken. “Een jaar geleden heb ik in een dolle bui gezegd dat ik bij de opening een rondje over de baan zou rijden,” vertelt ze. “Daar hebben ze me aangehouden. De afgelopen

week heb ik een paar keer geoefend. Bovendien heb ik vroeger veel geschaatst.” Ze ziet het rondje daarom met vertrouwen tegemoet. “Het lastigste is het remmen. Om te stoppen moet je gewoon het gras ingaan, heb ik me laten vertellen.”
Voorafgaand aan de opening, worden toespraken gehouden. Kees Bosman van de Amstelbocht vertelt over het lange traject dat vooraf ging aan de komst van de baan. De wethouder Sport, Rineke, complimenteert de club vanwege het doorzettings-vermogen. Wat betreft ambitie en doorzettingsvermogen is de club zeker topsporter. De burgemeester is vooral aanwezig als voorzitter van het Groengebied. “Deze skeelerbaan past perfect in wat het Groengebied voor ogen heeft met deze plek.”

Dan is het officiële moment daar: Olympisch kampioene Timmer, de burgemeester en wethouder gaan aan kop over de baan. Het rondje eindigt met het rijden door het lint.
Info: www.amstelbocht.nl.

 • -

Programma Ouder-Amstel Bridge Drive

Voorwoord

Beste bridgers,
Wat een feest om u allemaal zaterdag 29 september weer in Ouderkerk aan de Amstel te mogen ontvangen! Het blijft bijzonder om honderden enthousiaste bridgers door het dorp te zien wandelen van de ene horeca bridgelocatie naar de andere, op het pontje te zien genieten of gewoon even lekker op een bankje te zien zitten.
Wij zijn verheugd dat we dit evenement samen met bridgeclub Continental aan de Amstel anno 1889 voor de 6e keer voor u kunnen organiseren en trots op alle vrijwilligers die dit elke keer weer mogelijk maken. Speciaal wil ik hier mijn dank uitspreken voor alle energie, passie en tijd die initiatiefnemers Marlies de Kuiper en Pierre Daemen en team elke editie in de organisatie stoppen. Zonder hen zou de Ouder-Amstel Bridgedrive niet bestaan en stonden we hier allemaal vandaag niet!
Zoals u wellicht weet, draagt u door uw deelname aan de Ouder-Amstel Bridgedrive bij aan het goede doel

.Dit jaar gaat de opbrengst naar kerstcadeau- en levensmiddel pakketten voor gezinnen in Ouder-Amstel die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

U ontvangt een bevestiging per email, waarna u Euro 50 per paar aan de organisatie betaalt. Na betaling ontvangt u per email een bevestiging hiervan.
Let op dat u de definitieve bevestiging van uw inschrijving ontvangt. Alleen daarmee bent u zeker van deelname! Uw deelnamenummer ontvangt u per email na 15 september 2018.
Het is niet mogelijk om op de dag zelf ter plaatse in te schrijven of te betalen.

Wij hopen dat u allemaal een mooie en sportieve dag beleeft en danken u hartelijk voor uw deelname en daarmee uw bijdrage aan het goede doel!
Namens het bestuur van Lions Club Ouderkerk aan de Amstel.
Robert-Jan Vugts
President

Programma
Op uw loopbriefje kunt u zien welke locaties u bezoekt. De route is zo uitgestippeld dat u de volgende locatie binnen een kwartier lopend kunt bereiken. De meesten van u starten niet in de Bindelwijk. In de eerste ronde biedt de speellocatie een gratis kopje koffie of thee aan met een “turfje” gesponsord door Bakker Out. Daarom raden wij u aan op tijd naar uw eerste speellocatie te gaan.
Het is erg belangrijk dat u op tijd met het spelen begint. Hieronder vindt u het schema. In de locatie waar u de derde ronde speelt, ontvangt u uw lunch, welke bij het inschrijfgeld is inbegrepen. De locaties zijn vanaf 10 uur open!
Ronde Tijden
1 10.30 – 11.00 u.
2 11.15 – 11.45 u.
3 12.00 – 12.30 u.
12.30 – 13.15 u. = LUNCHPAUZE
4 13.30 – 14.00 u.
5 14.15 – 14.45 u.
6 15.00 – 15.30 u.
7 15.45 – 16.15 u.
Prijsuitreiking 17.30 uur (zie pagina 30)

Prijsuitreiking, prijzenschema en verloting
De prijsuitreiking wordt gehouden in de Bindelwijk.
De prijsuitreiking vindt plaats om ongeveer 17:30 uur.
1e prijs wisselbeker, 2 bekers, dagdeel sloepentocht vanuit Ouderkerk aan de Amstel ter waarde van € 450,-.
2e, 3e, 50e, 100e en 150e plaats en 50% score prijs
Beste paar uit Ouder Amstel: prijs in natura.
Prijzen die niet worden opgehaald vervallen aan de organisatie.
Bij cumulatie van prijzen wordt de prijs met de hoogste waarde uitgekeerd en vervalt de andere prijs aan de organisatie.
De bridge-uitslag is vanaf zondag 1 oktober ook na te lezen op www.ouderkerkwenst.nl
U kunt de persoonlijke scores, de uitslag en de spelverdelingen terugzien op de site van Continental aan de Amstel anno 1889, www.nbbclubsites.nl/club/1038.

De winnaars 2016: Rob Lissauer en Rob Scholte
1e paar Ouder-Amstel Kitty Stavenuiter en Paul Hiel
De winnaars 2015: Annelies te Peele en Gerrit de Wit
1e paar Ouder-Amstel Kitty Stavenuiter en Paul Hiel
De winnaars 2014: Ger Braak en Geert Jeuring
1e paar Ouder-Amstel Ton de Boer en Hennie Samsom
Winnaars 2013: Mary de Kuiper en Bob Karis
1e paar Ouder-Amstel Marion Snoek en Hennie Samsom
Winnaars 2012: Elly Schippers-Bosklopper en René Stienen
1e paar Ouder-Amstel Trees Jansen en Mies van der Leiie

De volgende Ouder Amstel drive is 29 september 2018


 • -

Kerstwens in vervulling

De kinderen van groep 7 van de Jan Hekmanschool hebben onlangs samen gesport met cliënten van Ons Tweede Thuis.
Dit werd mogelijk gemaakt en georganiseerd door de Lions-
club Ouderkerk. Hiermee is de kerstwens van de kinderen in
vervulling gegaan. Alle kinderen in Ouderkerk konden tijdens
de kerstperiode hun wensen kenbaar maken aan de Lionsclub.
Om samen te sporten met de cliënten van Ons Tweede Thuis
was de wens van de kinderen van groep 7 van de Jan Hekman-
school.
JONG EN OUD
De kinderen en de cliënten reisden af naar het
Friendship Sport Center in Amsterdam-Noord. Dit sportcent-
trum is speciaal ingericht voor mensen met een beperking. Jong
en oud, gehandicapten en niet-gehandicapten, hebben samen
rolstoelbasketbal gespeeld en streetdance en boccia (soort jeu-
de-boule) gespeeld. Ze werden begeleid door de lieve vrijwilli-
gers van de sportaccommodatie in de hoofdstad.
GROTE BUS
De kinderen van groep 7 en cliënten van Ons Twee-
de Thuis werden in de ochtend door één grote bus opgehaald
en op het sportcentrum gelijkmatig verdeeld over drie groepen
om samen te gaan sporten. Veel vrolijke en enthousiaste ge-
zichten, high-fives en omarmingen, naast geconcentreerde en
verbeten gezichten voor maximale inzet en samenspel.
BOEIENDE PRESENTATIE
De dag werd geopend door Dennis
Gebbink, oprichter van het Friendship Sports Center, die een

boeiende en ontroerende presentatie gaf over het ontstaan van

het Friendship Sports Center.
Na de presentatie werden zowel door de kinderen als de cliën-
ten meteen vragen gesteld aan Dennis waarbij duidelijk werd
dat zijn verhaal de aanwezigen diep had geraakt.
Dit sportcentrum in Amsterdam-Noord richt zich volledig op
mensen met een beperking en laat zien hoe belangrijk sport
óók voor deze speciale doelgroep is.
UNANIEM
Aan het einde van de dag was iedereen het unaniem
eens dat de kerstwens en doelstelling van de dag voor honderd
procent gerealiseerd is: samen kunnen sporten, elkaar respec-
teren en vooral plezier hebben.
ACTIE
Vanuit de kerstwensen-actie georganiseerd door plaat-
selijke Lionsclub in december 2016, was onder andere de wens
vanuit groep 7 van de Jan Hekmanschool geselecteerd voor een
gezamenlijk uitje met hun buren, de cliënten van Ons Tweede
Thuis. De school en Ons Tweede Thuis zijn beide gehuisvest
aan de Schoolweg in Ouderkerk.
In gezamenlijk overleg is gekozen voor een sportdag op het
mooie sport centrum in Amsterdam-Noord wat hiervoor uitste-
kende voorzieningen heeft.
De Lionsclub heeft dit mogelijk kunnen maken door inkomsten
vanuit de kerstmarkt op het Kampje en de bijdragen van de
trouwe sponsoren.

 • -