Champagne voorverkoop 2023 voor het goede doel is geopend!

  • -

Champagne voorverkoop 2023 voor het goede doel is geopend!

Champagne Ron Blaauw

De champagne voorverkoop van de Lions Club Ouderkerk aan de Amstel voor 2023 is geopend. 
De Lions doen in het kader van haar fundraising activiteiten jaarlijks een Champagne actie; buitengewoon heerlijke champagnes voor een zeer aantrekkelijke prijs!!

De herfst is ingetreden, voor u het weet is het Kerstmis. In navolging op het succes van voorgaande jaren organiseert de Lions Ouderkerk a/d Amstel wederom een Champagne actie ten behoeve van de door haar gesteunde goede doelen.
Dit zijn o.a. een lunch voor alleenstaande ouderen, ondersteuning voedselbank, decemberkado kinderen minder bedeelde gezinnen, het Museum en Joodse Begraafplaats, en het Hospice.

In de flyer hieronder ziet u onze mooie aanbiedingen.
Bestellen kan eenvoudig via email naar champagne.lions@gmail.com


  • -

10e Bridgedrive groot succes

Op 20 september vierde Ouderkerk aan de Amstel een mijlpaal met alweer de tiende editie van de Ouder-Amstel Drive. Het bridgetoernooi trok 364 enthousiaste deelnemers uit de hele regio. De organisatie, in handen van Stichting Ouder-Amstel bridge en de Lionsclub Ouderkerk aan de Amstel, slaagde er weer in om een prachtig evenement neer te zetten.

Bij zo’n horecabridgedrive spelen de deelnemers vier spellen in één horecagelegenheid en wandelen daarna naar de volgende locatie en dat zeven keer gedurende de dag. Twaalf horecagelegenheden openen hun deuren en daar wordt aan 7 of 14 tafels het spel bridge gespeeld.

LIONSCLUB

Deelnemers die slecht ter been zijn werden door de Lionsclub-leden naar de locaties gebracht, waardoor iedereen kon meedoen aan het toernooi. Ook het pontje voer de deelnemers heen en weer naar de Amstelzijde. “Het prachtige weer afgelopen zaterdag deed de rest. Ouderkerk aan de Amstel lag er weer schitterend bij. Wat een reclame voor ons mooie dorp!”

De bridgedeelnemers spelen ieder jaar voor een plaatselijk goed doel. Dit jaar gaat de netto opbrengst naar Stichting Buurtdorp Ouderkerk, een lokale stichting met de doelstelling ‘Ontmoeting en contact dichtbij’. De cheque met de opbrengst van 1.700 euro werd feestelijk overhandigd tijdens de prijsuitreiking van de drive. 

HORECA

“Onze horeca is van onschatbare waarde voor het organiseren van zo’n groot evenement. Al tien jaar kunnen wij terecht bij De Oude Smidse, Bakkerij Out, Gusto World of Pizza, de Vrije Handel, Het Dienstencentrum Coherente, Paardenburg, India Port of India, Ron Gastrobar Indonesia, Heisa en sinds dit jaar hebben ook Tastoe Amsterdam en het Jagershuis hun deuren geopend. Onze thuisbasis is al 10 jaar de Bindelwijk, hedendaags omgetoverd tot een echt gastvrij sportcafé, waar na het toernooi de prijsuitreiking plaatsvindt”, zo vertelt Marlies de Kuiper van Stichting Ouder Amstel bridge. “Alle deelnemers waren bijzonder tevreden en aangenaam verrast door de heerlijkheden en goed verzorgde lunch. Dat blijft toch een van de hoogtepunten van de dag. De horeca, ieder op zijn eigen, speciale manier, maakte er een feestje van en het evenement nog leuker. Dat deze drive een ster achter zijn naam heeft is mede en vooral te danken aan de Ouderkerkse horeca, chapeau! Wat ons betreft verdienen zij ook een ster”, aldus Marlies.

– Advertentie –

Ouderkerk aan de Amstel lag er weer schitterend bij. Wat een reclame voor ons mooie dorp!

SPONSOREN

De gulle sponsoring van de lokale ondernemers, Riki en Coh’s tafel, Slagerij Bart Ridder, De Wijnschuur, Schumacher, Completely Nuts, Jumbo, Sprey, Plus Vreeswijk, Ambrozijn, Eetwinkel Stronkhorst, De Haan Wielersport, De Voetangel, Maschinka, Gijs de Haan, Studio Bels, Polderpastry, Oorwerk en Zekvinos zorgen voor mooie prijzen voor de winnaars. De bridgedrive kan ook niet zonder een groot aan vrijwilligers, gastheren en gastvrouwen en een fietsSTER die na iedere ronde van een half uur de scores ophaalt bij alle twaalf horecagelegenheden en naar de Bindelwijk brengt. Daar worden gedurende de dag de 2.548 scores verwerkt.

Ouder-Amstel Bridge

Stichting Ouder Amstel bridge kijkt terug op een prachtige dag vol bridge, ontmoeting en contact. Interesse om te gaan bridgen? Neem contact op via ouderamstelbridge.nl.


  • -

10e Amstel Bridgedrive

Elk jaar is de Lions Club Ouderkerk medeorganisator van de Amstel bridgedrive.
Het doel is, om naast u een fantastische dag te bezorgen, geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar is het alweer de 10e Bridgedrive die wordt georganiseerd.
De bridgedrive 2023 zal worden gehouden op 20 september.
Inschrijven kan via https://ouderamstelbridge.nl
2022 was een geweldig succes!
Veel genot voor de deelnemers en er kon een cheque van €3000,- worden overhandigd aan het Hospice!


  • -

Lions ondersteunen Hospice Zuideramstel

Het nieuw Hospice Zuideramstel dat verschijnt in het oude Theresia gebouw ontvangt een bijdrage voor de inrichting van de kamer. We wensen alle vrijwilligers die het Hospice mogelijk maken veel succes! Meer informatie over het Hospice vind je hier.


  • -

Entertainment in Coronatijd…

Zanger Mark Bakker brengt de sfeer er goed in, Lions Ouderkerk zorgt weer voor een leuke middag voor de mensen in het Theresia…. Kijk hier de video!


  • -

Fit blijven in Coronatijd…

Lions Ouderkerk brengt de mensen van de Drieburg in beweging met dank aan Richard Samsom! Kijk hier de video!


  • -

Vermaak in Coronatijd – luchtdirigent…

Lions Ouderkerk verzorgen concert met luchtdirigent bij de Drieburg & Theresia! Volop genieten in deze rare tijd!! Video!


  • -

Vermaak in Coronatijd… orgel

Lions Ouderkerk verzorgen draaiorgel voor de ouderen in de Drieburg tijdens de Corona crisis!! Mooi gebaar en iedereen op het balkon om te genieten… Hier kijk je de video.


  • -

Nieuwe skeelerbaan geopend

Burgemeester Blankers-Kasbergen (l), Marianne Timmer (m) en Rineke Korrelsamen als eerste over de finish.
Met Marianne Timmer, burgemeester Mieke Blankers-Kas-bergen en wethouder Rineke Korrel aan kop is zaterdag de skeelerbaan aan de Ouderkerkerplas geopend.
Het initiatief voor de baan komt van schaatsvereniging De Amstelbocht,
maar het mooie is dat de baan vooriedereen toegankelijk is.
Het realiseren van de baan was een kwestie van de lange adem: er moest
maar liefst acht jaar gepraat worden voordat de baan er kwam. Voor de
opening zit de burgemeester op een bankje zich klaar te maken voor een
aantal rondjes. De skeelers zitten vast, nu de polsbescherming nogv ast maken. “Een jaar geleden heb ik in een dolle bui gezegd dat ik bij de opening een rondje over de baan zou rijden,” vertelt ze. “Daar hebben ze me aangehouden. De afgelopen

week heb ik een paar keer geoefend. Bovendien heb ik vroeger veel geschaatst.” Ze ziet het rondje daarom met vertrouwen tegemoet. “Het lastigste is het remmen. Om te stoppen moet je gewoon het gras ingaan, heb ik me laten vertellen.”
Voorafgaand aan de opening, worden toespraken gehouden. Kees Bosman van de Amstelbocht vertelt over het lange traject dat vooraf ging aan de komst van de baan. De wethouder Sport, Rineke, complimenteert de club vanwege het doorzettings-vermogen. Wat betreft ambitie en doorzettingsvermogen is de club zeker topsporter. De burgemeester is vooral aanwezig als voorzitter van het Groengebied. “Deze skeelerbaan past perfect in wat het Groengebied voor ogen heeft met deze plek.”

Dan is het officiële moment daar: Olympisch kampioene Timmer, de burgemeester en wethouder gaan aan kop over de baan. Het rondje eindigt met het rijden door het lint.
Info: www.amstelbocht.nl.

  • -

Programma Ouder-Amstel Bridge Drive

Voorwoord

Beste bridgers,
Wat een feest om u allemaal zaterdag 29 september weer in Ouderkerk aan de Amstel te mogen ontvangen! Het blijft bijzonder om honderden enthousiaste bridgers door het dorp te zien wandelen van de ene horeca bridgelocatie naar de andere, op het pontje te zien genieten of gewoon even lekker op een bankje te zien zitten.
Wij zijn verheugd dat we dit evenement samen met bridgeclub Continental aan de Amstel anno 1889 voor de 6e keer voor u kunnen organiseren en trots op alle vrijwilligers die dit elke keer weer mogelijk maken. Speciaal wil ik hier mijn dank uitspreken voor alle energie, passie en tijd die initiatiefnemers Marlies de Kuiper en Pierre Daemen en team elke editie in de organisatie stoppen. Zonder hen zou de Ouder-Amstel Bridgedrive niet bestaan en stonden we hier allemaal vandaag niet!
Zoals u wellicht weet, draagt u door uw deelname aan de Ouder-Amstel Bridgedrive bij aan het goede doel

.Dit jaar gaat de opbrengst naar kerstcadeau- en levensmiddel pakketten voor gezinnen in Ouder-Amstel die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

U ontvangt een bevestiging per email, waarna u Euro 50 per paar aan de organisatie betaalt. Na betaling ontvangt u per email een bevestiging hiervan.
Let op dat u de definitieve bevestiging van uw inschrijving ontvangt. Alleen daarmee bent u zeker van deelname! Uw deelnamenummer ontvangt u per email na 15 september 2018.
Het is niet mogelijk om op de dag zelf ter plaatse in te schrijven of te betalen.

Wij hopen dat u allemaal een mooie en sportieve dag beleeft en danken u hartelijk voor uw deelname en daarmee uw bijdrage aan het goede doel!
Namens het bestuur van Lions Club Ouderkerk aan de Amstel.
Robert-Jan Vugts
President

Programma
Op uw loopbriefje kunt u zien welke locaties u bezoekt. De route is zo uitgestippeld dat u de volgende locatie binnen een kwartier lopend kunt bereiken. De meesten van u starten niet in de Bindelwijk. In de eerste ronde biedt de speellocatie een gratis kopje koffie of thee aan met een “turfje” gesponsord door Bakker Out. Daarom raden wij u aan op tijd naar uw eerste speellocatie te gaan.
Het is erg belangrijk dat u op tijd met het spelen begint. Hieronder vindt u het schema. In de locatie waar u de derde ronde speelt, ontvangt u uw lunch, welke bij het inschrijfgeld is inbegrepen. De locaties zijn vanaf 10 uur open!
Ronde Tijden
1 10.30 – 11.00 u.
2 11.15 – 11.45 u.
3 12.00 – 12.30 u.
12.30 – 13.15 u. = LUNCHPAUZE
4 13.30 – 14.00 u.
5 14.15 – 14.45 u.
6 15.00 – 15.30 u.
7 15.45 – 16.15 u.
Prijsuitreiking 17.30 uur (zie pagina 30)

Prijsuitreiking, prijzenschema en verloting
De prijsuitreiking wordt gehouden in de Bindelwijk.
De prijsuitreiking vindt plaats om ongeveer 17:30 uur.
1e prijs wisselbeker, 2 bekers, dagdeel sloepentocht vanuit Ouderkerk aan de Amstel ter waarde van € 450,-.
2e, 3e, 50e, 100e en 150e plaats en 50% score prijs
Beste paar uit Ouder Amstel: prijs in natura.
Prijzen die niet worden opgehaald vervallen aan de organisatie.
Bij cumulatie van prijzen wordt de prijs met de hoogste waarde uitgekeerd en vervalt de andere prijs aan de organisatie.
De bridge-uitslag is vanaf zondag 1 oktober ook na te lezen op www.ouderkerkwenst.nl
U kunt de persoonlijke scores, de uitslag en de spelverdelingen terugzien op de site van Continental aan de Amstel anno 1889, www.nbbclubsites.nl/club/1038.

De winnaars 2016: Rob Lissauer en Rob Scholte
1e paar Ouder-Amstel Kitty Stavenuiter en Paul Hiel
De winnaars 2015: Annelies te Peele en Gerrit de Wit
1e paar Ouder-Amstel Kitty Stavenuiter en Paul Hiel
De winnaars 2014: Ger Braak en Geert Jeuring
1e paar Ouder-Amstel Ton de Boer en Hennie Samsom
Winnaars 2013: Mary de Kuiper en Bob Karis
1e paar Ouder-Amstel Marion Snoek en Hennie Samsom
Winnaars 2012: Elly Schippers-Bosklopper en René Stienen
1e paar Ouder-Amstel Trees Jansen en Mies van der Leiie

De volgende Ouder Amstel drive is 29 september 2018