10e Bridgedrive groot succes

  • -

10e Bridgedrive groot succes

Op 20 september vierde Ouderkerk aan de Amstel een mijlpaal met alweer de tiende editie van de Ouder-Amstel Drive. Het bridgetoernooi trok 364 enthousiaste deelnemers uit de hele regio. De organisatie, in handen van Stichting Ouder-Amstel bridge en de Lionsclub Ouderkerk aan de Amstel, slaagde er weer in om een prachtig evenement neer te zetten.

Bij zo’n horecabridgedrive spelen de deelnemers vier spellen in één horecagelegenheid en wandelen daarna naar de volgende locatie en dat zeven keer gedurende de dag. Twaalf horecagelegenheden openen hun deuren en daar wordt aan 7 of 14 tafels het spel bridge gespeeld.

LIONSCLUB

Deelnemers die slecht ter been zijn werden door de Lionsclub-leden naar de locaties gebracht, waardoor iedereen kon meedoen aan het toernooi. Ook het pontje voer de deelnemers heen en weer naar de Amstelzijde. “Het prachtige weer afgelopen zaterdag deed de rest. Ouderkerk aan de Amstel lag er weer schitterend bij. Wat een reclame voor ons mooie dorp!”

De bridgedeelnemers spelen ieder jaar voor een plaatselijk goed doel. Dit jaar gaat de netto opbrengst naar Stichting Buurtdorp Ouderkerk, een lokale stichting met de doelstelling ‘Ontmoeting en contact dichtbij’. De cheque met de opbrengst van 1.700 euro werd feestelijk overhandigd tijdens de prijsuitreiking van de drive. 

HORECA

“Onze horeca is van onschatbare waarde voor het organiseren van zo’n groot evenement. Al tien jaar kunnen wij terecht bij De Oude Smidse, Bakkerij Out, Gusto World of Pizza, de Vrije Handel, Het Dienstencentrum Coherente, Paardenburg, India Port of India, Ron Gastrobar Indonesia, Heisa en sinds dit jaar hebben ook Tastoe Amsterdam en het Jagershuis hun deuren geopend. Onze thuisbasis is al 10 jaar de Bindelwijk, hedendaags omgetoverd tot een echt gastvrij sportcafé, waar na het toernooi de prijsuitreiking plaatsvindt”, zo vertelt Marlies de Kuiper van Stichting Ouder Amstel bridge. “Alle deelnemers waren bijzonder tevreden en aangenaam verrast door de heerlijkheden en goed verzorgde lunch. Dat blijft toch een van de hoogtepunten van de dag. De horeca, ieder op zijn eigen, speciale manier, maakte er een feestje van en het evenement nog leuker. Dat deze drive een ster achter zijn naam heeft is mede en vooral te danken aan de Ouderkerkse horeca, chapeau! Wat ons betreft verdienen zij ook een ster”, aldus Marlies.

– Advertentie –

Ouderkerk aan de Amstel lag er weer schitterend bij. Wat een reclame voor ons mooie dorp!

SPONSOREN

De gulle sponsoring van de lokale ondernemers, Riki en Coh’s tafel, Slagerij Bart Ridder, De Wijnschuur, Schumacher, Completely Nuts, Jumbo, Sprey, Plus Vreeswijk, Ambrozijn, Eetwinkel Stronkhorst, De Haan Wielersport, De Voetangel, Maschinka, Gijs de Haan, Studio Bels, Polderpastry, Oorwerk en Zekvinos zorgen voor mooie prijzen voor de winnaars. De bridgedrive kan ook niet zonder een groot aan vrijwilligers, gastheren en gastvrouwen en een fietsSTER die na iedere ronde van een half uur de scores ophaalt bij alle twaalf horecagelegenheden en naar de Bindelwijk brengt. Daar worden gedurende de dag de 2.548 scores verwerkt.

Ouder-Amstel Bridge

Stichting Ouder Amstel bridge kijkt terug op een prachtige dag vol bridge, ontmoeting en contact. Interesse om te gaan bridgen? Neem contact op via ouderamstelbridge.nl.