Nieuwe skeelerbaan geopend

  • -

Nieuwe skeelerbaan geopend

Burgemeester Blankers-Kasbergen (l), Marianne Timmer (m) en Rineke Korrelsamen als eerste over de finish.
Met Marianne Timmer, burgemeester Mieke Blankers-Kas-bergen en wethouder Rineke Korrel aan kop is zaterdag de skeelerbaan aan de Ouderkerkerplas geopend.
Het initiatief voor de baan komt van schaatsvereniging De Amstelbocht,
maar het mooie is dat de baan vooriedereen toegankelijk is.
Het realiseren van de baan was een kwestie van de lange adem: er moest
maar liefst acht jaar gepraat worden voordat de baan er kwam. Voor de
opening zit de burgemeester op een bankje zich klaar te maken voor een
aantal rondjes. De skeelers zitten vast, nu de polsbescherming nogv ast maken. “Een jaar geleden heb ik in een dolle bui gezegd dat ik bij de opening een rondje over de baan zou rijden,” vertelt ze. “Daar hebben ze me aangehouden. De afgelopen

week heb ik een paar keer geoefend. Bovendien heb ik vroeger veel geschaatst.” Ze ziet het rondje daarom met vertrouwen tegemoet. “Het lastigste is het remmen. Om te stoppen moet je gewoon het gras ingaan, heb ik me laten vertellen.”
Voorafgaand aan de opening, worden toespraken gehouden. Kees Bosman van de Amstelbocht vertelt over het lange traject dat vooraf ging aan de komst van de baan. De wethouder Sport, Rineke, complimenteert de club vanwege het doorzettings-vermogen. Wat betreft ambitie en doorzettingsvermogen is de club zeker topsporter. De burgemeester is vooral aanwezig als voorzitter van het Groengebied. “Deze skeelerbaan past perfect in wat het Groengebied voor ogen heeft met deze plek.”

Dan is het officiële moment daar: Olympisch kampioene Timmer, de burgemeester en wethouder gaan aan kop over de baan. Het rondje eindigt met het rijden door het lint.
Info: www.amstelbocht.nl.